Het Landhuis


Dit prachtige vakantiehuis ligt aan de zuidzijde op het terrein van Gastvij Schokland, met uitzicht op het Unesco wereld erfgoed Schokland. Luxe en comfort zullen u omringen bij deze accommodatie. Het geheel is ruim op gezet en omgeven door een eigen tuin met een verhoogd terras, met een schitterend uitzicht over het omliggende landschap. Er is veel pravacy voor uw groep. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein. De accommodatie is geschikt voor maximaal 24 personen. Het gehele gebouw is rookvrij, met buiten gelegenheid om beschut te roken.

De accommodatie is uitermate geschikt voor het houden van familie- en vriendenweeken-den, maar ook voor zakelijke gasten is dit een zeer representatieve accommodatie.Voorzieningen


De grote verblijfsruimte bestaat uit een eet- en zitgedeelte. Het eetgedeelte ligt naast de open keuken en is voorzien van 3 grote eettafels. In het zitgedeelte staan comfortable leren banken en een schouw met sfeerhaard en een 42"flatscreen tv. De ruimte wordt verder gevuld met een bartafel met 10 barkrukken. Door de moderne inrichting oogt deze ruimte zeer licht, sfeervol en ruimtelijk.

De keuken is van alle gemakken voorzien waaronder 2 afwasmachine en een 6 pits formuis. De indeling van de slaapkamers: op de eerste verdieping zijn 6 tweepersoons kamers met twee boxspringbedden en elk een eigen badkamer. Op de tweede verdieping zijn 4 tweepersoons kamers met twee boxspringbedden en elk een eigen badkamer. Voor grotere groepen kunnen vier bedden bij gezet worden. Voor de kleinste kinderen zijn er 3 kinderstoelen, 3 kinderledikantjes en een box aanwezig.


De indeling van de slaapkamers is als volgt;

1e verdieping 6 kamers voor 2 personen - enkele boxspringbedden elke kamer heeft een eigen badkamer.

2e verdieping 4 kamers voor 2 personen - enkele boxspringbedden elke kamer heeft een eigen badkamer.

Bij meer dan 20 (volwassen) personen worden extra bedden op de kamers bijgezet.


De tuin en het verhoogde terras liggen aan de zuidkant van het terrein en zien uit over de uitgestrekte landerijen. Op het terras is tuinmeubilair aanwezig. Er zijn gezellige zitjes verspreid over de tuin gelegen. Verder is er een groot gralveld en ruimte om andere buitenspellen te doen.

Er zijn voor de kleine kinderen 3 kinderstoelen, 3 kinderledikanten en een kinderbox aanwezig. Daarnaast zijn er diverse gezelschapsspellen voor binnen en buiten.


Omgeving:

U vindt dit vakantiehuis in het zuiden van de Noordoostpolder aan de rand van het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland. Door de uitgestrekte landbouwgebieden met hier en daar een boerderij kunt u genieten van rust, ruimte en natuur. De grote roofvogels op zoek naar hun prooi zijn een adembenemend schouwspel. De zon die ondergaat boven de akkers geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Deze accommodatie ligt direct aan het wandelpad richting het oude eiland Schokland. Een rondgang om het eiland met een bezoek aan het museum en de oude kerkruïne is zeker de moeite waard.

Ook is er de “gesteentetuin” hier vindt u, naast een bezoekerscentrum van Flevolands-landschap, een verzameling stenen uit de Scandinavische landen welke in de ijstijd naar ons land zijn gekomen. Deze liggen verspreid in een mooie bosrijke omgeving waar u prettig kunt wandelen. Voor de kinderen is daar gelegenheid om te gaan schatgraven.

Op 8 kilometer van het verblijf ligt het IJsselmeer en het Ketelmeer. Er zijn mooie stranden aangelegd waardoor het, bij mooi weer, heerlijk vertoeven is aan het water. Daarnaast is er op fietsafstand de grote zwemplas van recreatiegebied de wellerwaard.

De plaatsen Emmeloord, Urk en Kampen liggen dicht in de nabijheid en zijn zeker een bezoekje waard.

Activiteiten in de directe omgeving:

Zelf fruitplukken (seizoensgebonden) en daar sap of jam van maken bij fruitteler Vink te Kraggenburg.

Rondgang over Schokland op boerenwagens met een gids via Toerisme Schokland.

“Gienkies” lopen op Urk met een gids van de VVV op Urk.

Orchideënhoeve te Luttelgeest.

Daarnaast zijn een bezoek aan de Bataviawerf, Bataviastad en het Aviodrome in Lelystad ook zeker de moeite van een bezoek waard.

Informatie voor dit vakantiehuis kunt u aanvragen via bovenstaande link. Via de link met ons planbord bij het CVG kunt u meteen zien of de door u gewenste huurperiode nog vrij is, eventueel een optie nemen, vooraf komen kijken, of meteen een reservering plaatsen.